26 Ağustos 2011 Cuma

İnterraile Gitmeyen Birinden İnterrail Taktikleri

Üniversiteli öğrenci gruplarında hep vardır milleti gaza getiren bir hayalperest. Tüm arkadaşlarını ayartır, bir sonraki yaz için sözleşilir, hayaller kurulur, rotalar çizilir ve hiçbir zaman çıkılmaz o yolculuğa. İşte biz bu yolculuğa İnterrail diyoruz. Özetle bir biletle tüm Avrupayı gezebilme aktivitesidir. Tabii söylendiği kadar kolay olmuyor bu işler. Şimdi bir interrail nasıl yapılır azıcık anlatmaya çalışayım:
 1)BİLET:
    TCDD'den ya da aracı kuruluşlardan alınıyor. Bilet fiyatları seyahat süresi ve gezilen ülke sayısına göre değişiklik gösterir ve 169 - 409 EURO arasında değişir. Burada eğer tertipli düzenli rotaya kesin uyacak bir kişiysen sınırlı ülke girişli biletler daha uygun fiyatlıdır, benim tercihim sınırsız 30 günlük bilet(409euro)
2)PASAPORT:
    Her yurtdışı seyahati gibi interrail içinde ön şarttır.
3)VİZE:
    Avpupa'da büyük ülkelerin hepsinde geçerli olan Schengen vizesini almak genelde yeterlidir ancak doğu Asya ülkelerini gezmek istiyorsanız(Bulgaristan vb.) Schengen vizesi dışında vizeler de almanız gerekir. İnterrail biletinizle başvurursanız vizenizi kısa zamanda almanız muhtemeldir.
4)ÖN HAZIRLIKLAR:
   İlk 3 işlem halledildiğine göre kaçarı yok çıkacağız bu geziye.
      a)Eğer tura Avrupa'dan bir şehirden başlamak ya da Avrupa'da bitirmek isterseniz, uçak bileti için erken rezervasyon yapmanız yararınızadır.
      b) En güzel İnterrail 2 kişiyle olanıdır, kendinize arkadaş ayarlayın. Ha bir de ünlü bir söz vardır; Kız arkadaşınla İnterrail'e çıkmak, denize balıkla girmek gibidir.
      c) Rotayı ayarlayın. Genel kullanılan rotalar en fazla 5-6 ülkeyi kapsar. Örneğin sırasıyla; Yünanistan, İtalya, Fransa, Belçika, Hollanda uygun bir seçim olabilir. Tabii gideceğiniz ülkeden çok, gideceğiniz şehir önemlidir.
      d) Hostel rezervasyonu yaptırmak. Her gün olmasa da bazen, sıcak bir yatağa, duşa vb. ihtiyacınız olacak. İşte burada uygun fiyatlarıyla hosteller imdada yetişiyor.
      e) Çantayı hazırlamak. Gereksiz yükten uzak durun, tshirt, şort, iç çamaşırı vb. şeyler dışındakiler çok gerekli olmayacak. hele laptopunuzu yanınıza almaya hiç kalkışmayın.
      f) İnterraile kadar para biriktirmek. Ekstra ücretli trenler, Yemek, içmek, yatmak, gezmek hatta işemek ekstra masraf demek unutmayım.
 İnterrail olayını özet geçtim. Günün birinde daha ayrıntılı yazarım. Seneye beraber gidelim mi ya.

12 yorum:

  1. dostum ortalama kaç parayla yola çıkmak lazım ?

    YanıtlaSil
  2. Beklentilerine ve harcamalarına göre dğişir. Eğer 1 aylık bir gezi yapacaksanız ve minimum imkanlarla devam edecekseniz 600-700euro yeterli olabilir. Herşeyi yiyip içerim, her gece hostelde kalırım dersen 2000 euroya kadar çıkabilirsiniz. İdeali 1000-1300euro bana göre. Tabi süre kısa tutulursa fiyatlarda aşağıya düşer. iyi gezmeler.

    YanıtlaSil
  3. peki vizeyi hangi ülkeden almalıyım.mesela ben italyadan başlayıp kafama göre amsterdama kadar gitmeyi planlıyorum ancak italya vizesiyle yunanistan üzerinden feribotla italyaya geçebilir miyim? yunanistandan geçerken sorun çıkarırlar mı? birde pasaport alırken öğrenci indirimi uygulanıyor mu? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Vizeyi geziye başladığın ülkeden almanı tavsiye ederim. En problemsiz böyle oluyor. İtalya vizesiyle Yunanistan'dan geçebilirsin. Transit geçiş yapacağını belirtirsen problem çıkacağını sanmam. Pasaportta öğrenci indirimi yok diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Biz de 4 arkadaş temmuzun başında yola çıkmayı düşünüyoruz fakat Yunanistan'daki tren hatlarında sorunlar olduğunu duyduk, bu konuda bilgin var mı? Diyelim ki gidiş, dönüş veya her ikisini de uçakla yapmayı düşünüyoruz, hangisini önerirsin? Trenle gidip en uzaktan uçakla dönmek mi mesela? Gidiş için Romaya değil de Milano'ya bilet alsak, Milano'dan sonra Roma, Floransa gibi yerlere gitmek kolay mı? Çok teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
  6. Yunanistan trenleriyle ilgili bir bilgi almadım ama malum ülke çok karışık herşey olabilir. İşte bu yüzden tavsiyem başlangıcı uçakla yapmanız. Erken rezervasyonlarda amsterdam'a ve Almanya'ya çok ucuz biletler bulunabiliyor. Turunuzun dönüşünde mutlaka başka İnterrailcilerle karşılaşacak ve onlardan yunan trenleriyle ilgili son dedikoduları alabilecek fırsatı bulacaksınız. Ayrıca İtalya'dan Fransa'ya geçmeyi düşünüyorsanız İtalya'ya güneyden başlamak mantıklıdır. Zamanla kuzeye çıkıp Milano'ya uğrarsanız yolunuzu uzatmamış olursunuz. İyi planlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımın için teşekkürler..

      Sil
  7. vizede cok sorun yasanılıo mu?bir de hangi yontemleri uygulayarak minimum harcayabiliriz?

    YanıtlaSil
  8. İnterrail biletinizi aldıktan sonra biletinizi gösteriyorsunuz ve vizedeki sıkıntıların birçoğunu aşıyorsunuz, çünkü bu biletle, kısa süreli ve gezmek amaçlı vize aldığınızı belgeliyorsunuz bir nevi.
    Minimum harcama konusu kişiye göre değişir tabi ki ama kısaca özetlersek, hergün değil 3-4 günde bir konaklayın ve konaklamak için hostelleri tercih edin, diğer gecelerde gece yolculuklarını tercih edin ve trende uyuyun. En önemlisi tüm bunları birkaç ay önceden rezerve edin.. Bu kadarı bile 3te1e yakın tasarruf sağlar. Restauranttan değil süpermarketlerden beslenin. Pahalı aktivitelerden, hediyeliklerden ve gezilerden kaçının. Tabi daha pek çok şey sayabiliriz.

    YanıtlaSil
  9. peki ailemizin durumu vize konusunda önemli mi?emekliyse bir sorun cıkar mı cogu kisi sorun olabilir diyor malum emekli maasları:)bir de mezun olanlara zor cıkar diolar vize icin öyle bi haber duydunuz mu acaba?

    YanıtlaSil
  10. Dediğim gibi siz sadece gezi amaçlı vize alacağınızı belirtmelisiniz. Uzun süreli kalmayacağınız için sorun olmayacaktır maddi durum. Sadece İnterrail bileti için 26yaş sınırı var yanılmıyorsam. Bu yaşın üstündeyseniz biletin fiyatı artıyor. Başkka bir sıkıntı olmaz. Ayrıca Yunan konsoloslugu sıkıntı çıkarırsa, Hollanda ya da İtalya Konsolosluğunu deneyin derim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...